Diagnostický modul pro sběrnici Single-Wire CAN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V rámci bakalářské práce jsou rozebrány základní vlastnosti CAN sběrnice. Dále se tato práce zabývá dostupností obvodů pro realizace CAN sběrnice a fyzické vrstvy Single Wire CAN. Následně je zpracován návrh diagnostické jednotky pro CAN sběrnici. Dále se zabývá návrhem firmwaru pro diagnostický modul a PC programem pro následnou analýzu dat. Na závěr je otestována kompatibilita sběrnice Single Wire CAN se sběrnicí Low Speed CAN.
The basic properties of the CAN bus are analyzed in the bachelor's thesis. Furthermore, this work deals with the availability of circuits for the implementation of the CAN bus and the physical layer Single Wire CAN. Subsequently, the design of the diagnostic unit for the CAN bus is processed. It also deals with the design of firmware for the diagnostic module and a PC program for subsequent data analysis. Finally, the compatibility of the Single Wire CAN bus with the Low Speed CAN bus is tested.
Description
Citation
JEŽ, M. Diagnostický modul pro sběrnici Single-Wire CAN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (předseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy oponenta týkající se použitých komponent a metod. Dále byla diskutována aktuálnost sběrnice Single-wire CAN ve srovnání s konkurenčními sběrnicemi (LIN).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO