Regulátor teploty s ESP8266

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vývojem chytrého zásuvkového termostatu, který je schopen komunikovat s uživatelem a dalšími aplikacemi pomocí wifi rozhraní v pásmu 2,4 GHz. Související problematikou je elektrické měření teploty. Další oblastí, na kterou se práce zaměřuje, jsou IoT online cloudy, které se v dnešní době používají pro logování a vizualizaci naměřených dat. V praktické části je podrobně rozebrán vývoj DPS od návrhu až po jednotlivé vývojové verze. Neodmyslitelnou součástí je také firmware a ověření funkčnosti regulace.
The bachelor thesis mainly focuses on a development of a smart socket thermostat able to communicate with a user and other applications via Wi-Fi interface in the 2.4 GHz band. Subsequent centers of attention are electrical temperature measurement and analysis of IoT clouds, currently used for logging and visualization of gauged data. Essential part of the work is the detailed depiction of PCBs development from their design to the particular stages of progress. The last but not least are the firmware measures and the regulation functionality verification.
Description
Citation
VYMAZAL, T. Regulátor teploty s ESP8266 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Sklenář, CSc. (místopředseda) Ing. Matěj Ištvánek (člen) Ing. Jan Pospíšil (člen) Ing. Lukáš Benešl (člen) Ing. Vojtěch Fiala (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázká oponenta: U obr. 1.5 nesprávně uvádíte, že nelineární závislost výstupního napětí "je způsobena použitím AD převodníku". Odvodťe přesný vztah, jak se toto napětí mění v závislosti na teplotě při použití NTC termistoru, i když výstup bude naprázdno. Otázky komise: Použil jste standardní relé? Kde je připojeno čidlo? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO