Přípravek pro řízení peristaltické pumpy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou peristaltických pump a jsou v ní shromážděny teoretické podklady týkající se tohoto tématu. Primárním cílem práce je realizace vlastní peristaltické pumpy a implementace ochrany před poškozením zařízení přetlakem. Systém vyhodnocování přetlaku zde funguje na principu měření proudu motoru pumpy. V práci je tato premisa úspěšně otestována a aplikována do zařízení. Dalším z cílů práce je vytvoření počítačové aplikace, která zajistí monitorování a řízení pumpy. Přenos dat zastal komunikační protokol MQTT. Komunikace mezi počítačem a pumpou byla úspěšně otestována.
The work deals with the problematic of peristaltic pumps and it collects theoretical background information of this topic. The primary goal of the work is the implementation of peristaltic pump and the implementation of protection against equipment damage by overpressure. The overpressure evaluation system in this thesiss on the principle of current measurement of the motor pump. In this work, this premise is successfully tested and applied to the device. Another goal of this work is to create a desktop application that will monitor and control the pump. he data between the application and the device were successfully transfered by the MQTT communication protocol. The communication between the computer and the pump has been tested successfully.
Description
Citation
CHARVÁT, J. Přípravek pro řízení peristaltické pumpy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (předseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy oponenta, dály byly rozebírány podrobnosti týkající se použitého snímače proudu. Byla diskutována možnost doprogramovat do čerpadla kalibrační režim za účelem potlačení vlivu viskozity kapaliny a opotřebení komponent.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO