Využití prvků železniční trakční soustavy pro podporu distribuční sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá prechodom na jednotnú napájaciu sústavu trakčného systému Českej republiky. Popisuje možnosti použitia meničov v rôznych zapojeniach na zlepšenie kvality elektrickej energie na strane distribútora. Práca predstavuje aktuálne inovatívne riešenia, ktoré využívajú meniče na podporu distribučnej siete zamedzením prenosu nežiaducich parametrov z trakčnej siete do siete distribučnej ako sú vyššie harmonické a takisto popisuje možnosti dvojstranného napájania za ich pomoci.
The bachelor thesis deals with the transition to a unified power supply system of the traction system of the Czech Republic. Describes the possibilities of using converters in various connections to improve the quality of electricity on the distributor side. The work presents current innovative solutions that use converters to support the distribution network by preventing the transmission of unwanted parameters from the traction network to the distribution network, such as higher harmonics, and also describes the possibilities of two-way power supply with their help.
Description
Citation
DÉKÁNY, M. Využití prvků železniční trakční soustavy pro podporu distribuční sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student seznámil komisi se svou bakalářskou prací na téma Využití prvků železniční trakční soustavy pro podporu distribuční sítě. S posudky seznámili komisi vedoucí práce Ing. Ptáček a oponent Ing. Radil. Student odpověděl na otázky oponenta a uvedl na pravou míru nepřesnosti uvedené v bakalářské práci. Dále student odpovídal na otázky od vedoucího práce. První otázka spočívala v upřesnění struktury práce. Další otázka směřovala k podstatě funkce SVC a STATCOM. Student na otázku odpověděl, avšak ne zcela správně. Studenta následně opravil prof. Drápela. Na další doplňující otázky od Ing. Morávka a doc. Orságové student s drobnými výhradami odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO