Digitální ovladač hlasitosti s grafickou indikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce řeší návrh a konstrukci digitálního ovladače hlasitosti s grafickou indikací, funkcemi Mute a Standby. Součástí návrhu je mikrokontrolér, OLED displej, D/A převodník, inkrementální enkodér a stabilizátor napětí. Komunikace v zařízení probíhá pomocí sběrnice I2C. Zastavení hlasitosti je realizováno změnou napětí v rozsahu od 0 do 1 V. Cílem práce je navrhnout a vyrobit obvod, napsat zdrojový kód a zařízení zabudovat do krabičky.
The bachelor thesis deals with the design and construction of a digital volume control with graphical indication, Mute and Standby functions. The design includes a microcontroller, OLED display, D / A converter, incremental encoder and voltage stabilizer. Communication in the device takes place via the I2C line. Stopping the volume is realized by changing the voltage in the range from 0 to 1 V. The aim of the work is to design and manufacture the circuit, write the source code and build the device into the box.
Description
Citation
SCHILHAB, K. Digitální ovladač hlasitosti s grafickou indikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Mokrý (člen) RNDr. Lubor Přikryl (člen) Ing. Vojtěch Zvončák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: 1. Vysvětlete princip funkce paměti typu SRAM, popište funkci její paměťové buňky. V souvislosti s tím upřesněte formulaci na straně 12, kde uvádíte, že jsou data v ní uložená po výpadku napětí smazána. Uveďte správnou formulaci, která popisuje, co se stane s obsahem SRAM paměti po výpadku jejího napájení. 2. Jak velký je krok změny výstupního napětí Vašeho ovladače hlasitosti? Jaké změně citlivosti koncového zesilovače v dB tento krok odpovídá? Jak velká skoková změna citlivosti koncového zesilovače v dB bude člověkem vnímána ještě jako změna plynulá? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO