Experimentálního hardwarový hudební nástroj, převádějící údaje ze senzorů na zvolené hudební parametry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je zdokumentovat teoretický a praktický proces návrhu a realizace digitálního hardwarového syntezér založeného na mikrokontrolerové platformě Teensy, s využitím rozšiřující patice Teensy Audio Shield. Software pro syntetyzér bude napsán v jazyce C++, program pro jeho komunikaci s osobním počítačem bude vyvořen v jazyce Cycling Max . Výsledkem práce bude zapouzdřené zařízení s uživatelským rozhraním pomocí otočných ovladačů, tlačítek a displeje. V této práci bude navržen a zkonstruován připojitelný modul měřících teplotu, intenzitu světla a vlhkosti, ovlivňující uživatelem zvolené zvukové parametry.
Abstract Aim of this thesis is to documentate theoretical and practical process of designing digital hardware syntetizer using Teensy microcontroler and add-on bus Teensy Audio Shield, with the help of Audio System Design Tool. Software for this synthesiser Product of this thesis will be complete device with user interface realized with rotational knobs, buttons and display unit. Also a removable module measuring temperature, intensity of light, and humidity, which will change user specified sound parameters, will be designed and constructed.
Description
Citation
ŠINDLER, S. Experimentálního hardwarový hudební nástroj, převádějící údaje ze senzorů na zvolené hudební parametry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Matěj Ištvánek (člen) Ing. Jan Dvořák, Ph.D. (člen) Bc. Petra Veselá, MSc (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Jak zajistíte odolnost řešení proti vlhku a prachu při případném ozvučení veřejného prostoru? Dle zdrojového kódu mapujete ovládací prvek na gain lineárním vztahem. Jaké k tomu máte důvody? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO