Kompresor Universal Audio 1176

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je seznámit se s problematikou analogového kompresoru Universal Audio 1176 a ověřit funkčnost a princip jednotlivých schématických bloků tohoto kompresoru. Bakalářská práce poukazuje na podrobné analýzy jednotlivých bloků kompresoru 1176. Pro ověření správné funkčnosti kompresoru 1176 byla sestavena praktická realizace, na které byly vykonané měření v laboratoři.
The aim of this bachelor thesis is to get acquainted with the issue of analog compressor Universal Audio 1176 and verify the functionality and principles of individual block diagrams of this compressor. The bachelor's thesis is carried out for a detailed analysis of individual blocks of compressor 1176. A practical implementation was constructed, to verify the correct functionality of compressor 1176 on measurements, which were performed in the laboratory.
Description
Citation
PAVLIK, M. Kompresor Universal Audio 1176 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Mokrý (člen) RNDr. Lubor Přikryl (člen) Ing. Vojtěch Zvončák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: 1. Z textu není jasné, zda existuje rozdíl mezi multiband kompresorem a dynamických ekvalizérem. Čím se tyto prvky liší? 2. Proč byl pro testování použit právě software Audio Analyzer? Bylo zde více možností? 3. Je dynamický rozsah praktické realizace srovnatelný s originálním kompresorem? Jakou roli zde hraje naměřené THD+N? Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO