Konstrukce audio efektu se zpožďovací linkou

No Thumbnail Available
Date
Authors
Bilkovič, Ondrej
ORCID
Advisor
Říha, Kamil
Referee
Balík, Miroslav
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je návrh a konštrukcia komerčného gitarového efektového pedálu typu delay, realizovaného analógovou technikou BBD. V rámci práce sú vysvetlené teoretické princípy, ktorých znalosť je nutná na vytvorenie tohto zariadenia. Taktiež sú v tejto práci vysvetlené postup návrhu jednotlivých častí zariadenia a následne sú otestované ich vlastností, rovnako ako aj vlastností celkového obvodu.
The aim of this thesis is the design and construct a commercial guitar delay stomp box, by implementing the analogue technology BBD. The thesis includes explanations of theoretical principles needed in order to design such device. The aim is also to elaborate on the process of designing the individual sections of the device and testing their properties, and testing the properties of the device as a whole.
Description
Citation
BILKOVIČ, O. Konstrukce audio efektu se zpožďovací linkou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Daniel Kováč (člen) Ing.MgA. Edgar Mojdl, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Otázky oponenta: 1. Definujte vlastnost operačního zesilovače pojmenovanou jako rychlost přeběhu a vysvětlete, jaký má vliv na průběh výstupního signálu, pokud je její velikost vzhledem k vlastnostem signálu nevhodná. Proč jste zvolil OZ RC4558 s rychlostí přeběhu 1,7 V/s? Je tato velikost rychlosti přeběhu dostatečná pro Vámi zamýšlený účel? Jaké typy OZ s jakou rychlostí přeběhu jsou opravdu vhodné pro zpracování zvukového signálu? 2. V práci neuvádíte typ kondenzátorů, které jste použil na místě vstupního a antialiasingového filtru. Jaký typ kondenzátorů jste na tomto místě použil? Jaký typ kondenzátoru musí být v případě kmitočtových filtrů použit, aby bylo dosahováno co nejmenšího nelineárního zkreslení kmitočtového filtru? V které části kmitočtové charakteristiky filtru způsobuje nevhodně zvolený typ kondenzátoru nelineární zkreslení, které bude ve výsledku na výstupu filtru nejvíce slyšitelné? Otázky komise: 1. Podle jakého klíče jste nastavoval časvovou konstantu? 2. Jaký je jiný způsob realizace obvodu? Napadá vás nějaká inovace zapojení? 3. Čím by jste řídil frekvenci hodinového signálu? 4. Jak souvisí vibrato a zpožďovací linka? Jak souvisí frekvenční modulace se zpožďovací linkou? Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO