Experimentální softwarový hudební nástroj, kombinující krokový sekvencer a sampler

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je navrhnúť a zhotoviť experimentálny softvérový hudobný nástroj kombinujúci krokový sekvencer a sampler. Výnimočnosť nástroja spočíva v schopnosti realizovať komplikované polyrytmy a vo využití mikrointervaliky. V teoretickej časti práce je preskúmaná problematika polyrytmov, hudobných ladení, mikroladenia elektronických hudobných nástrojov a je objasnený princíp krokových sekvencerov a samplerov. Praktická časť práce zahŕňa návrh a implementáciu nástroja v podobe VST plug-in modulu implementovaného pomocou frameworku JUCE.
The aim of this thesis is to design an experimental software musical instrument combining a step sequencer and a sampler. The distinctive qualities of said instrument lie in the ability to produce complicated polyrhythms and make use of microtonality. The theoretical part of the thesis explores concepts such as polyrhythms, musical intonation systems, microtuning of electronic musical instruments, and explains the fundamentals of step sequencing and sampling. The practical part of the thesis features the design and implementation of the instrument, which takes form of a VST plug-in module implemented using the JUCE framework.
Description
Citation
DOBROCKÝ, F. Experimentální softwarový hudební nástroj, kombinující krokový sekvencer a sampler [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Matěj Ištvánek (člen) Ing. Jan Dvořák, Ph.D. (člen) Bc. Petra Veselá, MSc (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázka oponenta: Zkuste stručně prezentovat dva různé odlišné, ale efektivní způsoby, jak v modulu propojit rytmus s laděním a barvou. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázku oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO