Využití Energy Harvesting

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá využitím Energy Harvestingu. Obsahuje návrhy pro zisk elektrické energie z alternativních zdrojů nacházející se uvnitř laminárního boxu jako je světlo, teplo či vibrace. Elektrická energie je dále použita pro napájení senzoru a měření pevných částic v ovzduší. Pokud je překročena určitá koncentrace částic, upozorní tuto skutečnost akustický senzor. Práce se následně zaměřuje na sestavení blokového schématu zařízení, experimentální sestrojení a ověření funkčnosti celého systému.
The bachelor thesis deals with the use of Energy Harvesting. It contains suggestions for obtaining electric power from alternative sources located inside the laminar box such as light, heat or vibration. Electricity is also used to power sensors and measure solid particles in the air. If a certain particle concentration is exceeded, the acoustic sensor alerts. The work also focuses on the compilation of a block diagram of the device, experimental construction and verification of the functionality of the entire system.
Description
Citation
DOBROVOLNÁ, T. Využití Energy Harvesting [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Martin Augustynek, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) Mgr. Bc. Darina Čejková, Ph.D. (člen) MUDr. Marie Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing Mézl se dotázal na fotografii zapojeného systému; proč byl využitý superkondenzátor; Ing. Vítek se dotázal na možnost využití pasívneho chladiče. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO