Ovladače k optickému spektrálnímu analyzátoru.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá popisem aplikace pro ovládání optického spektrálního analyzátoru Bristol Instruments 771B-NIR. Účelem aplikace je měření spektra optického signálu a vlnové délky. Teoretické znalosti o měření vlnové délky a spektra a o optických spektrálních analyzátorech jsou shrnuty v teoretické části, zatímco praktická část se zabývá realizací měřicí aplikace a knihovny funkcí, které byly vytvořeny v prostředí LabVIEW. Pro ovládání přístroje jsou použity příkazy standardu SCPI. Aplikace i knihovna funkcí je inspirována výrobcem dodaným rozhraním NuVIEW.
This bachelor thesis describes the application for the control of the optical spectrum analyzer Bristol Instruments 771B-NIR. The purpose of the application is to measure the spectrum of optical signal and wavelength. Theoretical knowledge of wavelength and spectrum measurement and the optical spectral analyzers are summarized in the theoretical part. The practical part focused on the realization of measurement application and library of functions that were created in the LabVIEW environment and the SCPI standard commands are used to control the instrument. Both the application and the library of functions are inspired by the factory-supplied NuVIEW interface.
Description
Citation
FIŠER, M. Ovladače k optickému spektrálnímu analyzátoru. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (předseda) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO