Nástroj pro vizualizaci a poslech vibračních signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem nástroje pro vizualizaci a poslech vibračních signálů. Cílem práce je zjistit možnosti vývojového prostředí LabVIEW v oblasti, ke které je aplikace určena, dále vyhodnotit podobné programy nabízené na trhu a vytvořit aplikaci, která umožní uživateli základní zpracování signálu, při kterém uživatel přímo uvidí reakci signálu na změnu nastavení. Aplikace dále umožní práci se zařízením myDAQ a poslech signálů pomocí reproduktorů, při kterém se mu zobrazí aktuální pozice přehrávání.
This bachelor thesis deals with the development of a tool for visualization and listening of vibrational signals. The aim of the work is to find out the possibilities of the LabVIEW development environment in the area for which the application is intended, to further evaluate similar programs offered on the market and to create an application that will allow the user basic signal processing. The application also allows you to work with the myDAQ device and listen to signals through speakers, during which it will display the current playback position.
Description
Citation
SLAVOV, J. Nástroj pro vizualizaci a poslech vibračních signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Čala, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Jílek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student obhájil předloženou bakalářskou práci. Student odpověděl na oponentovu otázku "Při zkoušce přehrávání zvuku pomocí zvukového výstupu karty myDAQ docházelo neustále k chybové hlášce o nastavení vzorkovací frekvence. Díky tomu nebylo možné zvuk pomocí karty přehrát. Čím mohla být tato chyba způsobena? Pokud se jednalo o špatné nastavení, tak jaké nastavení by stejné chybě předešlo?" bez výhrad. Student odpověděl na oponentovu otázku "Bod zadání č. 4 zmiňuje budoucí rozšiřitelnost programu. Jak byl tento bod splněn a jaký by byl postup rozšíření programu?" bez výhrad. Doplňující dotaz týkající se možnosti vytvoření samostatné aplikace z projektu student zodpověděl bez výhrad. Dotaz ohledně možnosti transformace signálu na jinou, slyšitelnou, frekvenci byl zodpovězen s výhradami. Dotaz na využitá data byl zodpovězen bez výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO