Manipulační zařízení pro lesnictví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na rešeršní pojednání lesního vozového parku. Začátek práce nastiňuje historický vývoj strojů v dřevozpracujícím průmyslu, dále se zabývá harvestory a jejích jednotlivým rozdělením dle specifikací. Práce se také zaměřuje na důležité části harvestoru jako je hydraulický jeřáb a harvestorová hlavice. Ve stejném duchu srovnání a rozdělení jsou v práci vypracovány vyvážecí traktory. V kapitole poslední práce shrnuje kolové nakladače a jejich využití v dřevozpracujícím průmyslu. V závěru práce jsou zhodnoceny jednotlivé cíle a výstupy bakalářské práce.
This bachelor thesis is focused on a research treatise on a forest fleet. The beginning of the work outlines the historical development of machines in the woodworking industry, it also deals with harvesters and their individual division according to specifications. The work also focuses on important parts of the harvester such as the hydraulic crane and harvester head. In the same spirit of comparison and division, export tractors are developed in the work. The chapter of the last work summarizes wheel loaders and their use in the woodworking industry. At the end of the thesis, the individual goals and outputs of the bachelor's thesis are evaluated.
Description
Citation
MARTINEC, P. Manipulační zařízení pro lesnictví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lubomír Klimeš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky vedoucího i oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: Druhy používaných olejů - zodpovězeno Použití relativních (poměrových) kritérií. - zodpovězeno Rozdíl mezi vyvážecím traktorem a soupravou. - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO