Těsnění hřídele a hřídelové ucpávky čerpadel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Čerpadla jsou nedílnou součástí průmyslu, zemědělství, ale také běžného života. Jedním z hlavních prvků, které mají vliv na správnou funkci a spolehlivost těchto strojů jsou hřídelové ucpávky a těsnění. Tato práce se v první části zabývá jednotlivými druhy hřídelových ucpávek a těsnění, jejich konstrukčním provedením, aplikací, funkcí a používanými materiály. V druhé části je dimenzována vhodná ucpávka pro vybrané čerpadlo.
Pumps are an integral part of industry, agriculture, but also everyday life. One of the main elements that affect the proper function and reliability of these machines are shaft seals and gaskets. The first part of this work deals with individual types of shaft seals and gaskets, their design, application, function and used materials. In the second part, a suitable seal for the selected pump is dimensioned.
Description
Citation
PLUSKAL, T. Těsnění hřídele a hřídelové ucpávky čerpadel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marian Bojko, Ph.D. (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Habán, Ph.D. (člen) Ing. Roman Klas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve představil svoji závěrečnou práci, poté následovalo čtení posudků a odpovědi na dotazy oponenta. Student reagoval na následující dotazy komise týkající se bakalářské práce: Jak je definována třecí síla působící na ucpávky? Dochází k opotřebení bezdotykových ucpávek? Jaký je mechanismus opotřebení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO