Obnova zámku v Ivanovicích na Hané

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je vytvoření architektonické studie obnovy a nového využití zámku v Ivanovicích na Hané a kompoziční řešení přilehlé zámecké zahrady. Zámek je v soukromém vlastnictví firmy Bioveta a v současnosti není nijak využíván. Stavební program vyplývá z požadavků a podnětů nynějšího vlastníka, který má zájem areál revitalizovat a z budovy zámku vytvořit reprezentativní sídlo firmy. Navržené řešení vychází ze závěrů stavebně historického průzkumu, z provedených analýz a maximálně zachovává hodnotné historické hodnoty objektu. Přitom splňuje potřeby stavebníka a obohacuje kulturně společenský život obce.
The aim of this master’s thesis is to create an architectural study of restoration and renewal of the Ivanovice na Hané chateau and a proposal of a rearrangement of the adjacent park. The chateau is currently owned by the Bioveta company and is not utilized in any meaningful way. The proposed concept arises from the requirements and initiatives of the current owner, who wishes to revitalize the area and transform it into a presentable seat of the company. The design is based on constructional-historical research and other analyses to maximize the preservation of the object’s historical values along with fulfilling the client’s needs and enriching the social life of the community.
Description
Citation
STUDNIČKA, M. Obnova zámku v Ivanovicích na Hané [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
prof. Ing. arch. Petr Hrůša - předseda, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Viktor Svojanovský - tajemník, Ing. arch. Lukáš Ležatka, Ph.D. - člen, Ing. arch Jakub Kotek - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student představuje svoji práci. Ukazuje prezentaci a prezentuje analýzy koncept a celkový návrh. Situace, půdorysy jednotlivých podlaží, řezy, pohledy, architektonický detail a vizualizace. Poznámky oponenta: Inspirace návrhu parku? Jakým způsobem bude zajištěna údržba proskleného zastřešení? Otázky komise: Proč jste v nových kcích použil historizující vzhled (konzoly, zábradlí)? Zvážil jste nějaké propojení vizuálu všech nových prvků v objektu? Hlavní vstup v jižní poloze jak mě navede do zámku? Velikost a pozice vodního prvku? Jak je řešeno zásobovaní a parkování minipivovaru? Jak dostanete tanky na pivo do 1PP? Vizuál hl. vstupu k zámku a dveře k popelnicím? Členění prostoru s klenbami? Krmení daňků a pohyb návštěvníků? Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO