Návrh udržitelné městské struktury - na bázi středověkého města - pro 21.století.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší novou zástavbu na okraji Náměště nad Oslavou v lokalitě za železniční tratí. Návrh řeší možnosti napojení území k městu, jak silniční, tak i napojení pro pěší. Nová zástavba se nachází ve svažitém terénu a doplňuje chybějící vybavenost v území a doplňuje jej o nové veřejné prostory. v území jsou navrženy rodinné domy, terasové domy a vila domy. Návrh respektuje charakter místa a stávající zástavbu v Náměšti nad Oslavou.
The diploma thesis deals with a new development on the outskirts of Náměšť nad Oslavou in a locality behind the railway. The proposal addresses the possibility of connecting the area to the city, both road and pedestrian. The new development is located in a sloping terrain and complements the missing amenities in the area and adds new public spaces. in the area are designed houses, terraced houses and villa houses. The design respects the character of the place and the existing buildings in Náměšť nad Oslavou.
Description
Citation
VESELÁ, L. Návrh udržitelné městské struktury - na bázi středověkého města - pro 21.století. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Ing. arch. Milan Košař - předseda, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Lukáš Ležatka, Ph.D. - tajemník, Akad. Ing. arch. Jan Velek - člen, doc. Ing. Jan Pavlíček, CSc. - člen, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka úvodem prezentovala svůj projekt Návrh udržitelné městské struktury - na bázi středověkého města - pro 21. století. Byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka reagovala na dotazy a připomínky oponenta: Jak je navržena kompozice ulic v rámci komunikační sítě? Z čeho vychází tvar bloku? Jak funguje proslunění teras, orientovaných na sever? Co je dominantou náměstí? Je náměstí zástavbou zastíněné? Následovaly dotazy komise: Proč není uplatněn vodní prvek v ploše náměstí? jaké je odůvodnění volby sedlových střech nad části stavby? Studentka se snažila vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO