Telemedicína

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o Telemedicíně a jejím využití v dnešní společnosti s přihlédnutím k sociálním a technologickým aspektům minulosti, současnosti a budoucnosti. Hlavním účelem této práce je informovat širokou veřejnost o možnostech telemedicíny a zvýšit tak jejich povědomí o moderním systému péče o zdraví. Práce se v první řadě zabývá rozdělením virtuální medicíny do oborů ehealth, telehealth a telemedicíny. Následně historickým vývojem tohoto oboru spolu s technologickým postupem a vzájemným propojováním. Soukromé a bezpečné propojení mezi pacienty, doktory a specialisty je velmi důležité. Proto jsou metody přenosu dat v tomto odvětví klíčová nejen v dnešní době ale i v budoucnu. Telemedicína je následně rozdělena do oborů, jež ji využívají s přihlédnutím k sociálním aspektům. V neposlední řadě je zde budoucí vývoj z hlediska ekonomiky, lidských faktorů a technologie.
This bachelor thesis deals with Telemedicine and its use in today's society, considering the social and technological aspects of the past, present, and future. The main purpose of this work is to inform the general public about the possibilities of telemedicine and thus raise their awareness of the modern health care system. The work first deals with the division of virtual medicine into the fields of ehealth, telehealth and telemedicine. Subsequently, the historical development of this field along with the technological advancement and interconnectivity. Private and secure links between patients, doctors and specialists are very important. Therefore, data transfer methods are crucial in this field not only today but also in the future. Telemedicine is then divided into fields that use it and considered through the social aspects. Last but not least, there are future developments from the points of economics, human factors, and technology.
Description
Citation
VANĚRKA, J. Telemedicína [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
doc. PhDr. Milena Krhutová, Ph.D. (předseda) Mgr. Agata Walek (místopředseda) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen) Mgr. Jaromír Haupt, Ph.D. (člen) Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D. (člen) Mgr. Pavel Sedláček (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student přednesl relativně zdařilou obhajobu a potvrdil tím navrhovanou známku. Rovněž úspěšně zodpověděl otázku: "Pokuste se přepracovat podkapitolu 5.3 tak, abyste opravil chyby a také dosáhl koheze. Uveďte původní variantu a poté opravenou verzi."
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO