Vliv druhu rozptýlené výztuže na vybrané vlastnosti betonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce se zabývá využitím vláken v betonu. Vlákna jsou rozptýlenou výztuží, která může mít různé vlastnosti na základě materiálové charakteristiky nebo geometrického tvaru vlákna, podle kterých je předurčena jejich vhodná aplikace s ohledem na přínos pro zlepšení vlastností betonu. Zároveň je pozorován vliv použitých vláken na chování betonu při vystavení vysokým teplotám, a tedy požární odolnost materiálu. Cílem práce je porovnání vlastností jednotlivých druhů vláken v betonu a jejich využití pro konkrétní aplikace vláknobetonu.
This thesis is focused on the usage of fibers in concrete. The fibers are dispersed reinforcement which may have different behaviour based on the material characteristics or the geometric shape of the fibers. Due to this, we may predict the appropriate application of fibers and possibly improve mechanical properties of concrete. At the same time, the influence of used fibers on the behaviour of the concrete when exposed to high temperatures, thus the fire resistance of material, is observed. The purpose of this thesis is to compare the properties of the individual fiber types in concrete, which are suitable for specific application of fibre reinforced concrete.
Description
Citation
GAJDUŠKOVÁ, P. Vliv druhu rozptýlené výztuže na vybrané vlastnosti betonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Ing. Tomáš Slamečka, Ph.D. - předseda, Ing. Martin Řehořek - místopředseda, Ing. Klára Křížová, Ph.D. - tajemník, Ing. Vít Černý, Ph.D. - člen, prof. Ing. Rudolf Hela, CSc. - člen, doc. Ing. Karel Dvořák, Ph.D. - člen, doc. Ing. Radomír Sokolář, Ph.D. - člen, Ing. Ámos Dufka, Ph.D. - člen, Ing. Martin Sedlmajer, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Dotazy k BP: Ing. Slamečka - Použití borovicových vláken do betonu. Jakým způsobem by se provedla stabilizace v betonu? doc. Dvořák - Bylo by možné využít uhlíková vlákna do betou pro zvýšení jeho odolnosti vůči vysokým teplotám? Jak fungují PP vlákna v betonu? prof. Hela - Jakým způsobem by se zjistilo zakotvení krátkých vláken v betonu? Modul pružnosti PP vlákna? Studentka výborně reagovala na všechny připomínky k BP od členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO