Porovnání bakteriálních genomů získaných z druhé a třetí generace sekvenátorů.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá sekvenačními technologiemi se zaměřením především na druhou a třetí generaci sekvenátorů a platformy Illumina Miseq a Oxford Nanopore Technologies MinION. Je zde uveden popis sestavování genomů s praktickou ukázkou sestavení 6 genomů bakterie Klebsiella pneumoniae poskytnuté FN Brno a testování kvality těchto genomů. Závěrečná část obsahuje teoretický popis a praktickou implementaci vybraných metod pro porovnání sestavených genomů pocházejících z dvou odlišných sekvenačních platforem.
This bachelor thesis deals with sequencing technologies with a focus on the second and third generation of sequencers and platforms Illumina Miseq and Oxford Nanopore Technologies MinION. There is a description of an assembly of genomes with an example of the assembly of 6 genomes of a bacteria Klebsiella pneumoniae and a quality testing of these genomes. The final part contains a theoretical description and a practical implementation of selected methods for comparison of the assembled genomes, which come from two different sequencing platforms.
Description
Citation
RUMLEROVÁ, T. Porovnání bakteriálních genomů získaných z druhé a třetí generace sekvenátorů. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Martin Černý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Smíšek (člen) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Smíšek položil otázku na srovnání výsledků s jinou odbornou literaturou. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO