Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu v městě Kunovice u Uherského Hradiště. Jedná se o samostatně stojící objekt, který je zapuštěn do terénu, který vyplývá z celkového charakteru stavby. Budova je po celé své ploše podsklepena a tato část vytváří celý suterénní prostor, poté následují další jednotlivá 3 nadzemní podlaží. Každé podlaží je navrženo tak, že na jeho ploše se vyskytují dvě bytové jednotlivé, jejichž velikost poté plyne z přesného umístění v každém podlaží, avšak je počítáno s možností bydlení šesti rodin. Všechny tyto bytové jednotky jsou navrženy s návazností na plochou intenzivní zelenou střechu. Konstrukčně se na budovu můžeme dívat z pohledu klasické zděné stavby, avšak suterénní zdivo i vnitřní dělící konstrukce tohoto podlaží jsou navrženy jako železobetové monolitické svislé konstrukce. Ostatní obvodové zdivo je z přesných broušených keramických tvárnic. Charakter dělících vnitřních nosných stěn, mezibytových stěn je pojat z pohledu akustické odolnosti těchto částí, z tohoto důvodu jsou tyto konstrukce řešeny za pomoci přesných akustických tvarovek. Stropní konstrukce bytového domu ve všech podlažích je navržena jako železobetonová deska. Střešní konstrukce bytového domu je řešena jako plochá intenzivní zelené střecha se spádem 3 %. Odvodnění této konstrukce je za pomoci střešních vyhřívaných vpustí, umístěných v místech bytových jader. Po celém obvodu je střešní konstrukce lemována atikou, na kterou navazuje dominantní zábradlí. Fasáda objektu bude provedena dvojího charakteru, kdy soklová část je tvořena fasádní strukturní barvou s charakterem betonové stěrky, ostatní části objektu jsou poté opatřeny silikonovou fasádní omítkou s danou strukturou.
The subject of the bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for the construction of an apartment building in the town of Kunovice near Uherské Hradiště. It is a free-standing building, which is sunk into the terrain, which results from several character buildings. The building has a basement over its entire area and this part has the entire basement space, followed by 3 individuals above ground floor. The change of the floor is designed so that there are two residential units on its area, the size is then filled from the exact location on each floor, but it is possible to live in six families. All these housing units are designed in connection with the concept of an intense green roof. You can look structurally in the buildings from the point of view of a classic brick building, but the basement masonry and the internal dividing structures of this floor are designed as reinforced concrete monolithic vertical structures. The other perimeter masonry is made of precise cut ceramic faces. The character of the dividing inner load-bearing walls, inter-apartment walls is conceived from the point of view of the acoustic resistance of these parts, for this reason these constructions are solved with the help of precise acoustic shapes. The ceiling structure of the apartment building in all floors is designed as a reinforced concrete slab. The roof structure of the apartment building is designed as a flat intensive green roof with a slope of 3 %. Drainage of this structure is with the help of roof heated drains, located in the places of residential cores. The entire perimeter of the roof structure is lined with an attic, which is followed by a dominant railing. The facade of the building will be made with a double character, where the plinth part is made of facade structural paint with the character of concrete screeds, the other parts of the building will then be provided with silicone facade plaster with the given structure.
Description
Citation
HANČÍK, D. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student započal obhajobu bakalářské práce představením řešeného objektu. V rámci prezentace popsal: - Umístění objektu a popis pozemku a jeho okolí. - Základní popis objektu, rozměrové a materiálové řešení. - Popis dispozičního řešení jednotlivých podlaží. - Popis konstrukčního a materiálového řešení objektu. - Závěrem student popsal architektonickým řešením stavby společně s představením vizualizací objektu. Student plynule navázal na otázky oponenta práce. Vzhledem k množství připomínek a dotazů jsou zaznamenány pouze hlavní z nich. - Ověřoval jste velikost navržené retenční nádrže a vsakovacího tělesa? Student odpověděl avšak neuvedl výpočet návrhu retenční nádrže. Na doplňkové otázky člený komise však odpověděl. - Jaký maximální podélný sklon má mít vyhrazené stání pro osoby s omezenou schopností pohybu? - Jak je spádovaná zpevněná plocha před garážovým stáním? - v místě parkování míst P7 až P11 máte navrženou nedostatečnou šířku jízdního pruhu. - Z jakého důvodu dáváte přípojky elektra , vody a plynu do chráničky, jsou-li v pásu zeleně? - Absence větracích otvorů v garážovém stání. Budou garážová stání větrán? - Uveďte správné značení výšky obkladu, který nezačíná u podlahy? - Na ploché střeše nad prostorem schodiště chybí propojení bezpečnostního zařízení proti pádu osob od fasádního žebříku. - Výška nekotveného komína je příliš vysoká. Jakým způsobem staticky zajistíte vysoký komín? - Jakým způsobem byl stanoven součinitel prostupu tepla okny Uw? Lze uvažovat všude stejnou hodnotu? Student objasnil své omyly ve své práci. Na otázky odpověděl, i když se během některých odpovědí nevyvaroval nejasností.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO