Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro novostavbu bytového domu. Navrhovaný objekt se nachází ve městě Rožnov pod Radhoštěm v nově se rozvíjející bytové zástavbě. Bytový dům je navržen jako samostatně stojící. Je tvořen čtyřmi nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. V nadzemních podlažích se nachází 10 bytových jednotek, zázemí bytového domu a garáž se třemi parkovacími stáními. V podzemním podlaží jsou umístěny sklepní kóje náležící jednotlivým bytům. Ke všem bytům náleží terasa, popřípadě balkon. Objekt je založen na monolitických základových pásech z prostého betonu. Obvodové zdivo v suterénu je řešeno ze ztraceného bednění, v nadzemních podlažích z keramických bloků, které je zatepleno kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Stropní konstrukce jsou v nadzemních podlažích z polomontovaných stropů, v suterénu jsou navrženy monolitické železobetonové desky. Zastřešení objektu je řešeno jako plochá jednoplášťová střecha. Součástí bakalářské práce je také základní posouzení z hlediska stavební fyziky a požárně bezpečnostního řešení.
The subject of the bachelor thesis is the elaboration of project documentation for a new apartment building. The proposed building is located in Rožnov pod Radhoštěm in a newly developing housing development. The apartment building is designed as not being connected to the surrounding buildings. It consists of four floors above ground and one underground floor. On the upper floors there are 10 residential units, common areas with the mechanical rooms and a garage with three parking spaces. In the basement there are cellars belonging to individual apartments. All apartments have a terrace or balcony. The building is based on monolithic foundation strips made of plain concrete. The perimeter masonry in the basement is made of permanent shuttering kits/systems, in the upper floors of ceramic blocks, which is insulated with the ETICS contact thermal insulation system. In the above-ground floors are ceiling structures made of semi-assembled ceiling blocks, in the basement monolithic reinforced concrete slabs are designed. The roofing of the building is designed as a flat single-skin roof. Part of the bachelor thesis is also a basic assessment in terms of building physics and fire safety solutions.
Description
Citation
KŘENKOVÁ, I. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka začala obhajobu bakalářské práce prezentací zpracované projektové dokumentace bytového domu. V rámci prezentace bylo představeno: - Základní popis objektu. - Vybraná lokalita pro osazení budovy s jejím bližším popisem. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží objektu. - konstrukční řešení stavby s bližším popisem jednotlivých dílčích konstrukcí. - Architektonické řešení stavby s představením vizualizací objektu. Dále studentka navázala reakcemi na připomínky a otázky oponenta. Vzhledem k velkému množství dotazů a připomínek jsou zaznamenány pouze vybrané z nich. - Jaký maximální sklon má mít vyhrazené stání pro osoby s omezenou schopností pohybu? - Chybí popis vedení dešťové kanalizace, příslušných revizních šachet, popis vodoměrné šachty apod. Dešťovou kanalizaci bych volil jako samostatný stavební objekt. - Není jednoznačný způsob odvodnění zpevněných ploch parkoviště. Jak to řešíte? Lze dešťovou vodu z parkoviště přímo vsakovat? - Kam je napojena podlahová vpust v garáži? - Jak je řešeno větrání prostoru garáží? - V připojovací spáře okna na straně exteriéru je chybně navržena parotěsnící folie. - Tepelnou izolaci soklu lépe vytáhnout výš s přetáhnutím na termoblok aby došlo k minimalizaci tepelného mostu. - Uveďte výhody střešních hydroizolačních folií TPO oproti mPVC. - Jak se řeší výměna ve stropní konstrukci v místě instalační šachty (prostup stropem)? Studentka objasnila připomínky oponenta práce a odpověděla na položené dotazy s drobnými omyly a nepřesnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO