Bytový dům

Abstract
Tato bakalářská práce řeší zpracování projektové dokumentace na bytový dům. Objekt je navržen v řadové zástavbě v centru města Podivín. Budova má celkem 4 nadzemní podlaží (3 + podkroví) a jedno podzemní podlaží. Do objektu vedou 2 vstupy – oba v prvním podlaží, hlavní z uliční strany domu a druhý ze zadní části domu u parkoviště. V objektu je navrženo 6 bytů. V prvním podlaží jsou navrženy byty pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Ve druhém a třetím podlaží jsou byty klasické, z nichž byty ve třetím podlaží jsou mezonetové. Nadzemní část objektu je zděná z tvárnic typu „therm“, podzemní část je z betonových tvárnic. Stropy budou z předpjatých panelů SPIROLL a trámové. Na objektu je navržena střecha šikmá sedlová a střecha vegetační.
This bachelor theses deals with making of desing documentation for an apartment building. The building is designed as a terraced house situated in the centre of Podivín town. It has 4 above-ground floors (3 floors + attic rooms) and 1 basement. There are 2 enters in the building – both are designed in the ground floor. The main one is situated in the part of the house that heads towards the street and the other one is situated in the back of the apartment building next to the car park. There will be 6 apartments in the building. In the ground floor there will be situated apartments for the disabled people. In the second and third floor there will be typical apartments. The apartments in the third floor will be maisonette apartments. The above-ground part of the building is made of clay masonry and the basement is made of hollow concrete blocks. Ceilings will be made of prestressed concrete panels and the ceiling above third floor is designed as the joist floor. There are designed two types of roofs – pitched and flat roof.
Description
Citation
SEDLÁKOVÁ, Z. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Galata - tajemník, Ing. Andrea Bartošová - tajemník, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Studentka představila svoji DP na téma Bytový dům a zodpověděla otázky a připomínky oponenta. Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO