Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro novostavbu bytového domu v Příměticích(Znojmo). Bytový dům je navržen jako pětipodlažní, částečně podsklepený. V nadzemních podlažích se nachází 25 bytových jednotek a technické zázemí objektu. V podzemním podlaží se nachází hromadná garáž s 12 parkovacími místy. Základové konstrukce jsou řešeny jako monolitické pásy, z železobetonu, pod nepodsklepenou částí budovy a jako základové desky, z vodostavebního železobetonu, pod částí podsklepenou. Svislé nosné i nenosné konstrukce jsou tvořeny systémem Porotherm v kombinaci se železobetonovými sloupy. Pouze podzemní podlaží je provedeno z vodostavebního železobetonu a spolu se základovou deskou tvoří tzv.bílou vanu. Vodorovné nosné konstrukce tvoří železobetonové stropní desky. Zastřešení objektu je řešeno jednoplášťovou plochou střechou, která v pátém nadzemním podlaží slouží jako terasa. Bakalářská práce obsahuje projektovou dokumentaci pro provádění stavby a byla zpracována v programu ArchiCAD 22 a Lumion 10.
The subject of the bachelor´s thesis is to elaborate the project documentation of the newbuilt apartment building in Přímětice(Znojmo) The apartment building is designed as the five-storey partly basement building. In the above ground floors there are 25 apartments and the technical backgroud of the building. In the basement there is the collective garage with 12 parking spots. The foundations are solved as the monolithic strips from the reinforced concrete under the nonbasement part of the building and as the foudation plates from a reinforced waterproof concrete under the basement part. The vertical load-bearing and nonload-bearing constructions are made of the Porotherm system with combination from the reinforced concrete columns. Just the basement is made of the reinforced waterproof concrete and together with the foundation plates form so-called white bath. The horizontal load-bearing stuctures consist of reinforced concrete ceiling slabs. The roofing of the building is designed as the flat one-layer roof which serves as terraces in fifth floor. The bachelor´s thesis contains project documentation for the construction and it has been made in ArchiCAD 22 and Lumion 10.
Description
Citation
ŠINDELÁŘ, M. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student začal obhajobu bakalářské práce prezentací zpracovávané projektové dokumentace. V rámci prezentace bylo představeno: - Umístění stavby na pozemek s bližším popisem vybrané lokality. - Základní popis objektu - tvarové a rozměrové řešení. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží objektu. - Popis konstrukčního řešení stavby včetně detailního popisu dílčích konstrukcí stavby. - Architektonické řešení stavby společně s představením vizualizací objektu. Student plynule navázal reakcemi na položené dotazy a připomínky oponenta bakalářské práce. - Odůvodněte osazení objektu k uliční čáře. - Jak bude vyřešena hydroizolace spodní stavby v místě podsklepené/nepodsklepené části? - Ověřte výpočtem parkovací stání. - Z jakého důvodu přednostně nevsakujete dešťové vody na pozemku investora (požadavek dle vyhlášky č. 501/2006 Sb. § 20 odst. 5)? - Je do tepelně technických výpočtů zahrnut vliv kotvících prvků fasády? Student zodpověděl na otázky oponenta s některými nepřesnostmi a nejasnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO