Dvougenerační rodinný dům s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce zpracovává návrh pro dvougenerační rodinný dům, který obsahuje 2 byty a připojenou administrativní část. Budova má dvě podlaží a je částečně podsklepená. Část prvního patra je řešena pro starší generaci a druhý byt pro mladší. Objekt je řešen jako T-průřez s dvěma pultovýma a jednou plochou střechou.
This bechelor thesis describes the design of the two generation detached house, which inclued 2 flats and and adjunction administrative part. Building has two floors and it´s partly with a cellar. The part of first floor is solved for older generation and second flat inclueding part of first and all second floor is designed for younger people. Structure is solved as T cross-section with two shed roofs and one flat roof.
Description
Citation
VÝTISK, L. Dvougenerační rodinný dům s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student začal obhajobu bakalářské práce prezentací zpracované projektové dokumentace. V rámci prezentace bylo představeno: - Umístění objektu včetně bližšího popisu vybrané lokality. - Základní popis objektu - rozdělení objektu na funkční jednotky, základní tvarové a rozměrové charakteristiky. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží objektu. - Konstrukční systém objektu s bližším popisem jednotlivých dílčích konstrukcí objektu. - Architektonické zpracování objektu společně s představením vizualizací navrženého objektu. Dále student - Jakým způsobem je zajištěno polohové určení budovy na pozemku? 2. Ve výkresu C.3 - KOORDINAČNÍ_VÝKRES nejsou zakreslena a okótována ochranná pásma jednotlivých vedení inženýrských sítí, uveďte velikosti ochranných pásem pro jednotlivé typy vedení. Dále uveďte minimální vzdálenosti vedení jednotlivých inženýrských sítí při jejich souběhu. - Ve výkresu D.1.2.17. ZÁKLADOVÉ_KONSTRUKCE zdůvodněte návrh podsypu z drceného kameniva umístěného pod podkladní betonovou deskou. - Ve výkresu D.1.2.15. PULTOVÁ STŘECHA Z KVH objasněte způsob stabilizace a kotvení jednotlivých krokví. - Jakými prvky bude ve skladbě S8 vytvořena vzduchová mezera 30 mm? Dále je v této skladbě popsaná pojistná hydroizolace z vyztužené fólie PVC. Je tento materiál pro tuto skladbu a umístění v ní vhodný? Dále v této skladbě uvádíte jako hydroizolační vrstvu Plechovou šindelovou krytinu v tabulích bez bližšího popisu její stabilizace. Uveďte konkrétní výrobek, který jste pro tuto vrstvu uvažoval a popište způsob jejího zabudování. Proveďte alternativní návrh skladby S8 v provedení klasické dvouplášťové pultové střechy s vhodně zvolenou střešní krytinou a doplňkovou hydroizolační vrstvou. Student s přehledem objasnil položené dotazy oponenta práce a správně opravil pochybení, která mu byla vytčena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO