Analýza vnitřního klimatu a návrh systému vytápění kostela Jména Ježíš v Telči

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je analýza vnútornej mikroklímy, posúdenie a návrh vykurovacieho systému v kostole Jména Ježíš v Telči. Teoretická časť popisuje metódy analýzy vnútorného prostredia, uvádza príklady analýz z vedeckých článkov a popisuje základné rozdelenie meradiel teploty a vlhkosti. Druhá časť obsahuje analýzu vnútorného prostredia kostola vychádzajúcu z nameraných dát v sledovanom období, posúdenie aktuálneho vykurovacieho systému a návrh alternatívneho riešenia vykurovacieho systému. Tretia časť, výkresová, spracúva alternatívne riešenie vykurovacieho systému a taktiež obsahuje funkčnú schému aktuálneho systému vykurovania spoločne s technickou správou.
The aim of this bachelor‘s thesis is to analyze the microclimate and to assess and design a heating system in Jesuit Church of Holy Name of Jesus in Telc. The theoretical part describes methods of analysis of the microclimate, presents examples of analysis described in scientific articles and provides basic classification of thermometers and hygrometers. The second part includes analysis of the microclimate of the church based on data measured during the observed period. Further, it contains an assessment of the current heating system and a design of an alternative solution of the heating system. The third part, which includes drawings, processes the alternative solution of the heating system and also provides a functional scheme of the actual heating system with the engineering report.
Description
Citation
KOVAĽOVÁ, S. Analýza vnitřního klimatu a návrh systému vytápění kostela Jména Ježíš v Telči [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala Analýza vnitřního klimatu a návrh systému vytápění kostela Jména Ježíš v Telči. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. Otázky oponenta 1. Uveďte hlavní rozdíly mezi aplikovanými metodami preventivní kondenzace známými pod názvy Target range a Historical Climate. 2. Popište a vysvětlete tepelně-vlhkostní změny v interiéru kostela zobrazené v grafu (obr. 29) Připomínky 1. Je možné využít metodu Target range při skladování například artefaktů? 2. Jak byly odvozeny okrajové podmínky v práci a jaký je zdroj naměřených dat. 3. V jakém rozmezí dokáže pracovat vybraný kotel a splňuje požadavky objektu? 4. Jakým způsobem a kde bude veden komín? 5. Jaké jsou další alternativy vyhřívání v závislosti na tepelném komfortu? Studentka výborně reagovala a zaujala stanoviska ke všem připomínkám k předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO