IoT zavlažování pokojové rostliny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je zpracovat rešerši o systémech zavlažování pokojových rostlin, dále navrhnout a zrealizovat zavlažovací systém pro pokojové rostliny se snímáním dodatečných parametrů, které ovlivňují pěstování, pomocí platformy Arduino. Získaná data bude možno prohlížet pomocí grafického uživatelského prostředí. Pro toto prostředí bylo zvoleno rozhraní ThingSpeak. Pro upozornění na nutnou údržbu, jako je například nedostatek vody či nízká úroveň baterie, bylo zvoleno odeslání upozornění na email. To vše sám vyhodnocuje a zpracovává ThingSpeak. Systém byl navržen tak, aby ho bylo možné lehce přizpůsobit různým rozměrům květináčů.
The aim of this bachelor's thesis is to process a search of houseplant irrigation systems, to design and implement a houseplant irrigation system with sensing of additional parameters affecting cultivation using the Arduino platform. The scanned data can also be viewed using a graphical user interface. The ThingSpeak interface was chosen for this environment. To be notified of the necessary maintenance (lack of water, battery), an e-mail notification was selected, which is evaluated and processed by ThingSpeak itself. The system has been designed to be easily adapted to different pot sizes.
Description
Citation
JIROUŠEK, L. IoT zavlažování pokojové rostliny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Škrabánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen) Ing. Radek Poliščuk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student prezentoval svou práci zřetelně a vysvětlil fungování svého projektu, který se skládá ze tří hlavních návrhů. Popsal výsledný návrh a realizovanou konstrukci pro zavlažování rostlin. Fungování demonstroval na množství grafů. Zmínil na závěr ekonomické náklady a parametry provozu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO