Optimalizace daňové zátěže koncernu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá optimalizací daňové zátěže koncernu se sídlem v České republice, kterému plynou příjmy ze zahraničí. Optimalizace by mělo být dosaženo prostřednictvím změny sídla dceřiné společnosti. Dalším návrhem je vznik stálé provozovny v zahraničí. Porovnáním výsledků daňových povinností vypočtených dle právních úprav navrhovaných zemí a souvisejících daňových odvodů je navržena nejvhodnější struktura koncernu z hlediska sídel společností a současně jejich forem a počtu. Práce je zaměřena na zdanění příjmů právnických osob, jelikož subjekty koncernu jsou společnosti s ručením omezeným. Tato problematika bude vysvětlena teoreticky na základě odborné literatury i prakticky pomocí komplexního příkladu.
The master's thesis deals with the optimization of the tax burden of a concern based in the Czech Republic, which receives income from abroad. Optimization should be achieved through a change of the subsidiary's head office. Another proposal is a creation of a permanent establishment abroad. The output of the work is to decide on the most suitable structure of the concern in terms of head office and the number of its companies. The decision will be made on the basis of a comparison of the results of tax obligations calculated according to the legislation of the proposed countries and the related tax levies. The diploma thesis is focused on corporate income taxation, as the subjects of the group are limited liability companies. This issue will be explained theoretically on the basis of professional literature and practically using a comprehensive example.
Description
Citation
ZVĚŘINOVÁ, P. Optimalizace daňové zátěže koncernu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Veronika Solilová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
otázky oponenta: odpovězeno Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA: Vysvětlete částku, kterou máte uvedenou jako celkové odvody za jendotlivé roky? Odpovězeno. doc. Ing. Veronika Solilová, Ph.D.: Jak jste uročovala výnosy a náklady v jednotlivých variantách? Proč by se měla společnost přesunout př. do Rakouska? V jakém státě bude v návrhu výrobní proces a kde bude distibuce? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO