Výroba prototypu lovecké kuše

No Thumbnail Available
Date
Authors
Ventruba, Petr
ORCID
Advisor
Dvořák, Jaromír
Referee
Dvořáková, Jana
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o výrobě prototypu lovecké kuše. V první části práce je shrnuta historie kuší, jejich historický vývoj a využití. V následující kapitole jsou obsaženy teoretické poznatky o jednotlivých technologických metodách, které jsou využity při výrobě prototypu. Dále je uveden návrh konstrukce prototypu, sestavení technologického procesu a finální výroba. V poslední části jsou zhodnoceny jednotlivé části výroby spolu s konečným výrobkem.
This master's thesis deals with the manufacturing of a hunting crossbow prototype. The first part summarizes the history of crossbows, their historical development and usage. The following chapter contains theoretical knowladge about the technological methods that are used in the production. This is followed by a designing of the prototype, creating a technological process and final production. Final part of this thesis evaluates individual parts of the production and the final prototype.
Description
Citation
VENTRUBA, P. Výroba prototypu lovecké kuše [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing.Mgr. Jana Petrů, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zbyněk Studený, Ph.D. (člen) Ing. Petr Valášek (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Vyjmenujte jaké faktory mají obecně vliv na technologičnost konstrukce, a které z nich jste aplikoval ve své práci. zodpovězeno 2. Pro výrobu některých dílů (upínací čepy, upínací kroužky) volíte různé formy polotovaru kruhové tyče - jednou taženou za studena, podruhé válcovanou za tepla. Popište hlavní rozdíly ve vlastnostech těchto polotovarů v závislosti na způsobu jejich výroby a zdůvodněte Vaši volbu pro tyto díly. zodpovězeno 3. Jakým způsobem jste prováděl návrh kladek? zodpovězeno 4. Jakým způsobem bylo přeupnutí při výrobě pro zachování přesnosti? zodpovězeno 5. Provedl jste rektifikaci mířidel? zodpovězeno 6. Jakým způsobem by jste provedl redukci váhy. zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO