Mobilní aplikace pro netradiční seznamování lidí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit novou seznamovací aplikaci, která napravuje nedostatky stávajících řešení. Jako hlavní nedostatky se ukázaly neosobní seznamování a souzení na základě vnějšího vzhledu. Ty jsou napraveny užitím geolokačních nástrojů pro vyhledání spojení v blízkém okolí, psychologického modelu MBTI a omezením času, po který si uživatelé mohou psát. V práci je postupně rozebrána problematika současných aplikací, návrh řešení dílčích problémů a poté popis implementace samotné aplikace. Ta se skládá z multiplatformní mobilní aplikace a API. Samotná multiplatformní aplikace byla implementována jako mobilní nativní aplikace použitím React Native. API bylo implementováno jako REST API. Aplikace využívá služeb Firebase pro uchovávání dat, zasílání notifikací a autentizaci uživatelů. Pro vyhledávání vhodných spojení v okolí je použito lokalizační API zařízení.
The aim of this thesis is to create a new dating app that corrects the shortcomings of existing solutions. It turned out that the main shortcomings are impersonal dating and judging based on appearance. These are corrected by using the psychological model called MBTI and limiting the amount of time that users can chat. The thesis gradually discusses the issue of current applications, the design of solutions for partial problems and lastly the description of the implementation itself. The implementation consists of a cross-platform mobile application and an API. The cross-platform application itself was implemented as a mobile native app using React Native. The API was implemented as a REST API. The app uses Firebase services for data storage, sending notifications and user authentication. The localization API of the device is used to search for suitable connections in the vicinity.
Description
Citation
DEMEL, J. Mobilní aplikace pro netradiční seznamování lidí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm ... Otázky u obhajoby: Můžete stručně shrnout, jaké služby poskytuje zvolené cloudové řešení Firebase a jak náročná by byla migrace aplikace na jiné (např. vlastní) serverové řešení? Využil jste vytvořenou aplikaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO