Aplikace pro uživatelskou navigaci v databázi se zadaným schematem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit nástroj pro podporu vývojářů, v podobě webové aplikace, schopný interaktivního a intuitivního procházení databáze typu SQLite, představující uživatelská data, jež má předem definované schéma. Toho je docíleno za pomoci vytvoření série častých pohledů na tuto databázi, jenž prohlížení dat pro každou databázovou tabulku určitým způsobem typizují. Mezi pohledy definujeme vzájemný, jednotný mechanismus přechodů, které uživateli zpřehledňují navigaci v datech databáze. Webová aplikace je implementována pomocí PHP frameworku Laravel. Uživatelské rozhraní bylo vytvořené převážně s využitím frameworku Livewire a jeho vzájemně propojených komponent. Důležitou součástí práce bylo sérií testování zjistit míru odolnosti aplikace vůči chybným vstupům od uživatele a také rychlost práce uživatele s aplikací. Výsledná webová aplikace umožňuje velmi konkrétní skupině uživatelů přehlednou orientaci v datech databáze konkrétní výrobní úlohy, jenž na server vloží a aplikace jim nabídne možnost si tyto data prohlížet.
The aim of this thesis is to create a web application enhancing developer productivity, capable of interactive and intuitive browsing of a SQLite file database with a specified schema, representing user data. The enhancement is achieved specificaly by using a series of common views of this database and mechanisms for transition between these views. The web application is build using the Laravel PHP framework. User interface functionality is build mainly using Livewire framework by creating its interconnected components. An important part of the work was to determine by seeries of tests the level of resistence of the application against invalid user input as well as the speed analysis of the user's work with the application. The resulting web application allows a very specific group of users a clear orientation in the data of a specific production task, which is uploaded to the server by the users themselfs and the application offers them the option to view this data.
Description
Citation
VRTAL, P. Aplikace pro uživatelskou navigaci v databázi se zadaným schematem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Filtrování záznamů při zobrazení trvalo poměrně dlouho. Čím je to způsobeno a dala by se tato část vylepšit? Komise, například: Jak se činí substituce identifikátorů? Komise, například: Z prezentace nebylo poznat praktické využití?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO