Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahem bakalářské práce je návrh a vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby bytového domu. Objekt je samostatně stojící a je situován v katastrálním území Pardubice na parcelách č. 4285/1 a 4321/5. Bytový dům je částečně podsklepený se třemi nadzemními podlažími a je navržen se sedlovou střechou s hladkou hliníkovou krytinou. Nachází se zde celkem 11 bytových jednotek a je projektován pro 26 osob. V suterénu jsou navrženy sklepní kóje pro každou bytovou jednotku, technická místnost a sklady. V přízemí je kolárna a úklidová místnost. Bytové jednotky nacházející se v druhém a třetím nadzemním podlaží disponují balkónem. Podstřešní prostor je nevyužívaný. Vstup do objektu je situován na jihozápadní fasádě. Konstrukční systém objektu je stěnový podélný se ztužujícími stěnami. Svislé konstrukce jsou navrženy z cihelných broušených bloků, v podzemním podlaží jsou obvodové zdi ze ztraceného bednění. Vodorovné konstrukce tvoří keramobeton. Nosná konstrukce střechy je tvořena z dřevěných příhradových vazníků. Stavba je založena na základových pasech.
The content of the bachelor thesis is the design and development of project documentation for the construction of an apartment building. The building is detached and is situated in the cadastral area of Pardubice on plots No. 4285/1 and 4321/5. The residential building is partially underground with three floors and is designed with a gable roof with smooth aluminium roofing. There are a total of 11 residential units and it is designed for 26 people. In the basement there are designed basement cubicles for each apartment unit, a technical room and warehouses. On the ground floor there is a bike room and a cleaning room. Residential units located on the second and third floor have a balcony. The attic space is unused. The entrance to the building is situated on the southwest facade. The structural system of the building is a longitudinal wall system with stiffening walls. The vertical structures are designed in cut brick blocks, the perimeter walls in the basement floor are made of lost formwork. The horizontal structures consist of ceramic concrete. The roof structure is made of wooden trusses. The building is based on strip foundations.
Description
Citation
TOMÁŠEK, D. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student začal obhajobu bakalářské práce prezentací zpracované projektové dokumentace bytového domu. V rámci prezentace bylo představeno: - Vybraná lokalita pro umístění stavby s detailnějším popisem okolí budovy. - Základní popis objektu, jeho tvarové a rozměrové řešení, počet funkčních jednotek umístěných v objektu. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží bytového domu. - Konstrukční systém budovy včetně popisu materiálového řešení jednotlivých konstrukcí budovy. - architektonické řešení stavby společně s představením vizualizací objektu. Student po představení objektu plynule navázal na zpracované otázky oponenta bakalářské práce. - Proč vylíváte podkladní beton v suterénu jen k obvodové stěně a ne přes šířku celého základu? - Uvažujete s využitím dešťových vod na pozemku? - - Kde přesně máte umístěn výlez do podstřešního prostoru? Jak se v něm bude pohybovat technik ke střešnímu výlezu? Skladba SP10 neřeší - Popište prosím způsob uložení a kotvení okenního rámu. Student odpověděl na dotazy s nedostatky a nepřesnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO