Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh novostavby bytového domu s vypracováním projektové dokumentace pro provádění stavby. Bytový dům je situován poblíž centra města olomouc na rovinatém pozemku. Hlavní myšlenkou objektu jsou malometrážní byty typu 1+kk, 1+1, 2+kk a 2+1, zamýšlené jako studentské privátní bydlení, nebo jako startovací byty pro mladé páry. Takovýchto bytů je dohromady v objektu 16. V posledním podlaží jsou pak navrženy 2 větší byty 3+1 s terasou určené k bydlení tří až čtyř členné rodiny. V přízemí se pak nachází technické a technologické vybavení budovy a také místnost pro volnočasové aktivity obyvatel domu, konkrétně jde o posilovnu o větší výměře. Je zde možné umístit mimo fitness strojů například stolní tenis, biliard apod. Suterén pak nabízí parkování pro obyvatele domu. Objekt bytového domu je konstrukčně řešen jako zděný z keramických bloků s monolitickými ŽB stropy. Stěny suterénu jsou ŽB monolitické. Pro zamezení tepelných mostů balkónů jsou použity ISO nosníky. Objekt bude zateplen kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Střecha je navržena jako vegetační. Schodiště bude provedeno monolitické ŽB a technicky osazeno tak, aby se nepřenášel kročejový hluk do okolních konstrukcí. Výtahová šachta bude po celé výšce provedena ŽB monolitická se strojovnou v 7.NP.
The subject of this bachelor's thesis is the design of a new apartment building with the elaboration of project documentation for the construction. The apartment building is located near the city center of Olomouc on a flat plot. The main idea of ??the building is small flats of the type 1 + kk, 1 + 1, 2 + kk and 2 + 1, intended as student private housing, or as start-up flats for young couples. Such flats are formed in building 16. On the last floor, 2 larger flats 3 + 1 with a terrace are designed for living of three to four member families. On the ground floor there is a technical and technological equipment of buildings and also a room for leisure activities of the house's inhabitants, specifically a gym or a larger exchange. It is possible to place outside fitness machines such as table tennis, billiards, etc. The basement then offers parking for residents of the house. The building of the apartment building is structurally designed as a brick made of ceramic blocks with monolithic reinforced concrete ceilings. The walls of the basement are reinforced concrete monolithic. ISO beams are used to prevent thermal bridges of balconies. The building will be insulated with the ETICS contact thermal insulation system. The roof is designed as vegetation. The staircase will be made of monolithic reinforced concrete and technically installed so that impact noise is not transmitted to the surrounding structures. The elevator shaft will be monolithic with a machine room on the 7th floor along the entire height made of reinforced concrete.
Description
Citation
VALSA, J. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - místopředseda, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - člen, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student představil svou závěrečnou práci na téma "Bytový dům." Během obhajoby byla představena lokalita stavby a umístění objektu v rámci parcely. Student prezentoval novostavbu o čtyřech nadzemních podlaží s podsklepením. Součástí prezentace bylo představení dispozičního řešení jednotlivých podlaží objektu. Student popsal nosný konstrukční systém objektu a materiálové řešení stavby. Součástí prezentace bylo objasnění otázek oponenta bakalářské práce. Student si připravil odpovědi na jednotlivé otázky oponenta a byl schopen reagovat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO