Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je projektová dokumentace pro provedení novostavby bytového domu v Humpolci. Stavba je určena pro bydlení, má pět nadzemních a jedno podzemní podlaží, s výtahem, obsahuje sedmnáct bytových jednotek s výstupem na balkony a možností vlastního parkování přímo v objektu. Podzemní podlaží z velké části tvoří parkovací stání – hromadná garáž o devatenácti parkovacích stání. Zbylou část podzemního podlaží tvoří chodba, strojovna vzduchotechniky, místnost s elektroměry, místnost se sklepními kójemi, technická a úklidová místnost. V ostatních podlažích se nachází celkem sedmnáct bytových jednotek o dispozicích 1+kk, 2+kk, 3+kk a 4+kk. Bytový dům je založen na železobetonových základových pasech. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramických tvárnic, v suterénu je monolitické železobetonové opláštění zatepleno kontaktním zateplovacím systémem dle ETICS. Stropní konstrukce tvoří monolitické železobetonové desky, pouze nad bytem v 5.NP je nosná část stropu řešena pomocí dřevěných trámů. Schodiště je řešeno jako železobetonové prefabrikované. Budova je zastřešena plochou jednoplášťovou střechou.
The subject of this Bachelor thesis is a project documentation for construction of the building of the apartment house in Humpolec. The building is designed for housing, it has five overground storeys and a basement, with a lift. It contains seventeen dwelling units with access to the balcony and a possibility of own parking right in the building. The basement is largely made up of parking space – one collective garage with nineteen parking spots. The remaining part of the underground floor is made up of corridor, air conditioning engine room, room with electricity meters, room with cellars, utility room and cleaning room. On the other floors there are a total of seventeen housing units with layouts of 1+kk, 2+kk, 3+kk a 4+kk. The apartment building is based on reinforced concrete foundation strips. The vertical load-bearing structures are designed from ceramic blocks, in the basement from monolithic reinforced concrete are insulated with the contact thermal insulation system according to ETICS. The ceiling structures are monolithic reinforced concrete slabs, only above the apartment on the 5th floor, the load-bearing part of the ceiling is solved using wooden beams. Stairway is solved as reinforced concrete precast. The building is covered by flat monolayer roof.
Description
Citation
VESELÝ, K. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student odprezentoval svoji práci pomocí prezentace a popsal následující části stavby: - Umístění - Situaci - Půdorysné a dispoziční řešení - Konstrukční řešení stavby - Materiálové řešení stavby - 3D vizualizace stavby Na závěr své prezentace student zodpověděl otázky oponenta: - Nepřehledná situace. - Řešilo by se zmenšením měřítka. - Proč je objekt 3975 napojen na sítě? - Z důvodu vyžádání existenci sítí. - Ve výkresu základů ve sklopených řezech použita velmi tlustá čára. - Jak je řešeno odvodnění suterénního parkoviště? - S: Prefabrikované žlaby s odlučovačem ropných látek. Napojen pak na kanalizaci. - K: Musí být bez napojení na kanalizaci, kvůli vzdutí vody. - Ve výkresech řezu severka. - S: Nadbytečná. - Výtah k evakuaci osob? - S: Pouze schodiště k evakuaci. Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO