Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem novostavby bytového domu v Pardubicích. Předmětem práce je zpracování části projektové dokumentace pro provádění stavby. Bytový dům má 4 nadzemní podlaží a je částečně podsklepen. V suterénu se nachází technická místnost objektu a sklepní kóje. V prvním nadzemním podlaží se nachází zádveří, kolárna a kočárkárna, úklidová místnost domu a 2 bytové jednotky. Druhé a třetí nadzemní podlaží jsou dispozičně totožné a nachází se zde po dvou bytových jednotkách. Čtvrté nadzemní podlaží obsahuje 2 bytové jednotky s vlastními terasami. Svislé nosné obvodové konstrukce v 1.S jsou navrženy z tvarovek ztraceného bednění, v nadzemních podlažích z keramických tvárnic. Vodorovné nosné konstrukce a schodiště jsou navrženy jako železobetonové monolitické. Střešní konstrukce je navržena jako plochá jednoplášťová. Zateplení objektu je řešeno certifikovaným kontaktním zateplovacím systémem.
The bachelor's thesis deals with the design of a new apartment house in city of Pardubice. The subject of the bachelor's thesis is the elaboration of a part of the project documentation for the construction realization. The apartment house has 4 floors and is partially basement. In the basement there is a technical room and a cellars. On the first floor there is a vestibule, a bicycle shed and a carriage room, a cleaning room and 2 dwelling units. The second and third floors are identical in layout and there is 2 dwelling units in both of the floors. The fourth floor contains 2 dweling units with private terraces. The vertical load-bearing structure system in the basement is designed of concrete blocks of permanent formwork, in above-ground floors from hollow clay blocks. Horizontal load-bearing structures and stairs are designed as cast-in-place reinforced concrete. The roof structure is designed as a warm flat roof. The insulation of the building is solved by a certified contact thermal insulation system.
Description
Citation
VOHRALÍKOVÁ, P. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
představení prezentace - lokalita - základní popis objektu - architektonické řešení - dispoziční uspořádání - konstrukční řešení a navržené materiály (stěnový konstrukční systém, kontaktní zateplovací systém, detail podlahy) - pohledy, členění fasád, orientace ke světovým stranám - vizualizace -------------------------------------------------------- otázky oponenta - Jak máte kotvenou tepelnou izolaci ve střeše? Studentka vysvětluje systém přitížení. - Detail A - Vstup na terasu - Z jakých materiálů máte řešenou vnitřní těsnící pásku? Studentka popisuje zvolené řešení a nabízí jednotlivé komerční výrobky. - V jaké hloubce předpokládáte, že bude veřejná kanalizace v ulici? Studentka reaguje a představuje jednotlivé možnosti řešení napojení - Z jakého důvodu jte volila monolitické stropy? Studentka zdůvodňuje v rámci zvoleného systém, že to pokládá za správné.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO