Ekonomická efektivnost výstavby z kontejnerů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce rozebírá a analyzuje problematiku kontejnerové výstavby ve veřejném investičním projektu. Zabývá se hodnocením ekonomické efektivnosti veřejného projektu s využitím analýzy nákladů a užitků. Teoretická část vysvětluje základní pojmy týkající se problematiky hodnocení ekonomické efektivnosti veřejných projektů. Popisuje postup hodnocení veřejného projektu, který je následně využit v případové studii, kde je hodnocen projekt výstavby budovy školy z kontejnerových modulů. Na základě zjištěných vstupních hodnot je zpracována finanční a ekonomická analýza a vypočteny ukazatele ekonomické efektivnosti. K hodnocení daného záměru je připojena citlivostní analýza s cílem odhalit rizikové faktory zkoumaného projektu.
The bachelor thesis analyzes the issue of container construction in a public investment project. It deals with the evaluation of the economic efficiency of a public project using cost-benefit analysis. The theoretical part explains the basic concepts related to the issue of evaluating the economic efficiency of public projects. It describes the procedure of evaluation of a public project, which is then used in a case study, where the project of construction of a school building from container modules is evaluated. Based on the determined input values, a financial and economic analysis is processed and economic efficiency indicators are calculated. The evaluation of the given intention is accompanied by a sensitivity analysis in order to reveal the risk factors of the examined project.
Description
Citation
TEJGI, M. Ekonomická efektivnost výstavby z kontejnerů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph. D. - předseda, doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Marek - tajemník, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - člen, Ing. Martina Pavelková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen, Ing. Vojtěch Biolek - člen, Ing. Svatopluk Pelčák - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od vedoucího závěrečné práce a oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO