Mezera v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
O celkovej hmote rozhodovali štíty susedných objektov, ktoré jasne definovali orientáciu k svetovým stranám. Jednou z podmienok bolo prispôsobiť tvar stavby povahe jej nasledovného tienenia okolitej zástavby. Objekt sa teda opiera o koncept subtílnosti, ktorá nenarúša komfort susedných obyvateľov. Zároveň komunikuje so zeleným vnútroblokom pomocou poloverejnej terasy nad plochou parkoviska. Parter sa do vnútrobloku otvára hneď dvakrát. Jedenkrát prejazdom pre auta a druhý krát, dominatnejšie, odhaľuje konštrukciu schodiska a pavlačí vďaka stene z ťahokovu, ktorá je väčšinu roka zazelenaná vďaka vertikálnym záhradkám. Fasáda vytvára efekt vlnenia, smerom od parteru nahor sa raster rozvoľňuje a rozohráva, ponúkajúc rezidentom výhľad do okolia.
The group of the matter was decided by the shields of neighbouring objects, which clearly defined the orientation to the sides of the world. One of the conditions was to adjust the shape of the building to the nature of its subsequent shading of the surrounding buildings. Therefore, the building is based on the concept of subtlety, which does not disturb the comfort of neighbouring residents. At the same time, it communicates with the green courtyard through a half-terrace above part of the car park. The ground floor opens into the courtyard twice. One time the passage for cars and the second time, more dominant, it reveals construction stairs and balconies thanks to the wall made of expanded metal, which is greened by the filter of the year thanks to the vertical gardens. The façade creates a ripple effect, from the ground floor upwards the raster relaxes and unfolds, creating a view of the surroundings for the residents.
Description
Citation
LIKAVČANOVÁ, L. Mezera v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. PhDr. Pavel Šopák, Ph.D. (předseda) MgA. Svatopluk Sládeček (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. Lucie Žižková (člen) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
- Prezentace studentky - Oponent náměty: jak je řešen přístup na střechu k technickému zařízení a jeho servis? l pomocí sklopných schodů řešení nakládání s odpady? l v přízemí umístění pojmenování/reklamy? l ve vchodu - Otázky : není ceněná fasáda také do dvora a zdůvodnění orientace dispozice? l východisko z proslunění inspirovala jste se někde stříškami nad okny? l ne- evolucí projektu vychází výška z regulace? l srovnání s Titániem jaká je konstrukční výška patra? l 4m-mezonety proč jsou tak mohutné nenosné sloupy? l jsou z vylehčeného betonu, nesou rámy oken májí okna otevíravou část? l ano- vrchní část je sklopná parkování doporučeno na zakládání dvou nad sebe
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO