Most přes řeku Senici

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem silničního mostu přes řeku Senici. Na začátku práce jsou navrženy 3 varianty přemostění, ze kterých je k podrobnému posouzení vybrána varianta mostu z předpjatých prefabrikovaných nosníků spřažených s betonovou deskou. Ve výpočtu je zohledněn vliv postupné výstavby. V rámci práce je zpracován podrobný statický výpočet a dílčí části jsou posouzeny na mezní stav použitelnosti a únosnosti dle Eurokódu. Dále je vypracována podrobná a přehledná výkresová dokumentace a vizualizace.
This bachelor's thesis deals with the design of a road bridge over the Senice river. In the beginning of the thesis there are designed three variations of the bridge. The variation with prestressed prefabricated girders with composite slab is chosen for more detailed assessment. Time-dependent analysis is taken into account in the structural design. Detailed structural design is made and selected parts of the construction are checked for ultimate and serviceability limit state by Eurocode. Detailed drawings and visualization are made as well.
Description
Citation
URBÁNEK, F. Most přes řeku Senici [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Ing. Radim Nečas, Ph.D. - předseda, Ing. Jan Koláček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Adam Svoboda - tajemník, Ing. Ondřej Šimek - tajemník, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Adam Svoboda - člen, Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student odprezentoval svoji bakalářskou práci zkušební komisi a poté reagoval na připomínky a dotazy oponenta bakalářské práce. V rámci obhajoby bakalářské práce student odpovídal na následující dotazy zkušební komise: Ing. Nečas Jakým způsobem byly uvažovány jednotlivé fáze výstavby? Jakým způsobem bude zajištěna stabilita konstrukce? Student odpověděl. Ing. Koláček Je opravdu nutné předpínat tuto konstrukci ve dvou fázích? Student odpověděl. Je nutné na takový most dávat 6 ložisek? Student odpověděl. Ing. Požár Jak je řešena manipulace s nosníky? Student odpověděl. Ing. Šimůnek Jak byl modelován příčník? Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO