Moderní aplikace vytápění rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřená na rešerši základních zdrojů, způsobů a možností vytápění moderních rodinných domů. Práce je členěná do tří částí, z nichž první je zaměřená na výhody a nevýhody jednotlivých zdrojů vytápění, při využití obnovitelných a neobnovitelných zdrojů energie. Další část podrobně popisuje a porovnává způsoby vytápění s ohledem na současné emisní normy. V závěru dochází prostřednictvím provedených výpočtů k technicko-ekonomickému srovnání varianty současného plynového kotle s variantami automatického kotle na uhlí a moderního tepelného čerpadla na modelovém domě. Pro větší přehlednost je práce doplněna o obrázky a tabulky.
This bachelor thesis is focused on the research of basic sources, methods, and possibilities of heating modern family houses. The thesis is divided into three parts, the first one is focused on the advantages and disadvantages of individual heating sources in the use of renewable and non-renewable energy sources. The next section thoroughly describes and compares the methods of heating considering current emission standards. At the end, there is a technical and economic comparison of the variant of the current gas boiler with the variant of the automatic coal boiler and the modern heat pump. The comparison in interpreted on a model house through performed calculations. For better accuracy, the thesis is enhanced with pictures and tables.
Description
Citation
ŠOUPAL, F. Moderní aplikace vytápění rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce a zodpověděl otázky oponenta. V průběhu obhajoby byly položeny tyto doplňující otázky: Který zdroj tepla byste si osobně vybral pro novostavbu? Zodpovězeno. Popište blíže uvažovaný objekt. Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO