Mobilní aplikace pro výuku hry na bicí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a vytvořit mobilní aplikaci pro výuku hry na bicí nástroje a trénování rytmického čtení. Aplikace obsahuje několik lekcí se cvičeními, které jsou zobrazované v podobě notového zápisu. Je umožněno přehrávání a procvičování jednotlivých cvičení s doprovodem metronomu. Dále nabízí analýzu hry na nástroj a poskytuje zpětnou vazbu o kvalitě hraní. Aplikace je vyvíjená na platformě Xamarin pro operační systémy Android a iOS. Výsledkem práce je aplikace, která poslouží bubeníkům k procvičování s hodnocením přesnosti odehraného cvičení a tím napomůže ke zdokonalování jejich hracích schopností.
This bachelor thesis aims to design and create a mobile application for teaching percussion playing and rhythmic reading training. The application contains several lessons with exercises that are displayed in the form of music notation. It is made possible to play and practice individual exercises accompanied by a metronome. Furthermore, it offers an analysis of the play on the instrument and provides feedback on the quality of playing. The application is developed on the Xamarin platform for use on Android and iOS operating systems. The result of this work is an application that will serve drummers to practice and provide an evaluation of the accuracy of the played exercise and thus will help to improve their playing skills.
Description
Citation
NOVOTNÝ, J. Mobilní aplikace pro výuku hry na bicí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Váš software dokáže dobře vyhodnotit zvuky bicích "podle metronomu". Pokud ale metronom není aktivován, dokáže Váš software vyhodnotit zvuky "ad hoc" (bez začátku taktu udaného metronomem)? Dokáže Váš software reagovat (případně dal by se přizpůsobit) na postupnou změnu rytmu, případně na "záměrné" nepravidelnosti rytmu například v souvislosti se "žánrem/rytmem" hudby? Komise, například: Vysvětlete obsah "slide 6" z prezentace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO