Automatická rektifikace fotografií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout způsob, kterým lze provést rektifikaci velkého množství fotografií. Práce se zaměřuje na vysvětlení pojmu rektifikace a popis kroků, které jsou nutné k provedení úspěšné rektifikace fotografie. Zároveň je práce zaměřena na popis jednotlivých metod pro rozpoznávání úseček nebo přímek v obraze a metod pro výpočet úběžníků, jsou-li přímky a úsečky již známé. Dále je v rámci práce implementován automatický rektifikátor fotografií a je zhodnocena přesnost jednotlivých použitých metod.
The aim of this thesis is to propose a method for automatic rectification of larger sets of photos. This thesis is first aimed at describing the problem which is posed by rectification of photos and the description of individual steps that need to be taken to successfully rectify an input photograph. After that the thesis describes individual methods for line and vanishing point detection. Next the proposed method for automatic rectificator is implemented and ultimately a statistic of used methods is created.
Description
Citation
BURKALO, B. Automatická rektifikace fotografií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Bařina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Vaše řešení nejprve extrahuje úběžníky - pokud jsou úběžníky špatně, rektifikace bude nesmyslná. Jakým způsobem hodnotíte úběžníky a rozpoznáváte, zda jsou věrohodné?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO