Simulace v Unity

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci budeme stavět na nedávném vzestupu popularity entity komponent systémů v oblasti vývoje her. Našim cílem je vytvořit aplikaci simulující ekosystém v programu Unity engine. Budeme se soustředit na výhody ECS architektury and vysvětlíme její atributy a rozdíly oproti tradičnímu přístupu. Pro běh naší simulace použijeme framework s názvem Entitas uvnitř Unity enginu. Dokončená implementace bude emulovat Lotka-Volterra rovnice, také známy pod názvem rovnice lovec-kořist. Nálezy budou prezentovány v grafech, které blízce sledují očekávané grafy. Tato práce poskytne hlubší porozumění ECS architektury a její specifikace v rámci implementace Entitas. Také shrne použitý přístup ke stavění jednoduchého ekosystému a výsledné nálezy.
We will build upon a recent surge in popularity of entity component systems for game development. It is our goal to create a ecosystem simulation application in the Unity engine. We will focus on the advantages of using the ECS architecture and explain its attributes and differences compared to a more traditional approach. Using the Entitas framework inside the Unity engine to power our simulation. The finished product emulates the Lotka-Volterra equations, also known as the predator-prey equations. The final findings are presented as graphs that follow the expected graphs closely. This work gives in depth knowledge about ECS architecture and its specifics in the Entitas implementation. It also summarizes my approach to creating a simple ecosystem and the findings of the simulation.
Description
Citation
KROPÁČEK, V. Simulace v Unity [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. David Bařina, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm E, textovou část stupněm F, protože prezentační a textová kvalita není dostatečná. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Dokážete upřesnit, které z assetů jsou převzaty a které jsou autorské? Jaké je časové měřítko simulace? Tedy jaké časové jednotce odpovídá jeden krok simulace? Čím si vysvětlujete, že vlci vyhynou poměrně rychle, vůči králíkům a divokým prasatům? Vlk je přirozeným predátorem i vůči divočákům, jejichž počet v simulaci naopak roste. Můžete komentovat výtky k textové části práce?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO