Systém pro správu kamerových záznamů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je tvorba síťového bezpečnostního systému se zaměřením na kompatibilitu s co nejširší skupinou IP kamer od různých výrobců a podporou vzdáleného přístupu k záznamům i z míst mimo lokální síť. Tato problematika je řešena pomocí dvou úzce spolupracujících aplikací. První aplikace běží na zařízení v lokální síti (v našem případě miniPC Raspberry Pi). Aplikace vytváří záznamy přijímáním a ukládáním RTSP přenosu z jednotlivých kamer. Následně tyto záznamy upravuje do podoby použitelné k zobrazení na webových stránkách a odesílá druhé aplikaci, ze které se k nim dostane uživatel. Aplikace je v textu označována jako agent nebo agentská aplikace. Druhá aplikace disponuje webovým uživatelským rozhraním a slouží koncovému uživateli jako prostředek pro správu agentů, IP kamer a pořízených záznamů. Z principu aplikace je důležité, aby byla přístupná na veřejně dostupné doméně. Aplikace je v textu označována jako web nebo webová aplikace. Využitím této architektury není narušen žádný ze standardů síťové komunikace, mezi které patří především inicializace komunikace ze sítě za službou NAT. 
The aim of this bachelor thesis is to create a network security system focusing on compatibility with the widest possible group of IP cameras from various manufacturers and support for remote access to records even from places outside the local network. This problem is solved using two closely cooperating applications. The first application runs on a device in the local network (in our case miniPC Raspberry Pi). The application creates the records by receiving and storing RTSP transmissions from individual cameras. It then modifies these records into a form usable for display on websites and sends the second application from which the user can access them. This application is referred to in the text as agent or agent application. The second application has a web user interface and serves the end user as a tool to manage agents, IP cameras and captured records. By principle of the application, it is important for it to be accessible on a publicly available domain. This application is referred to in the text as web or web application. The use of this architecture does not violate any of the network communication standards, which include, in particular, the initialization of communication from the network behind the NAT service.
Description
Citation
ŠULC, O. Systém pro správu kamerových záznamů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Srovnejte výhody a nevýhody Vašeho řešení pomocí agenta s přímým napojením kamer pomocí VPN na centrální server, které je v praxi běžné, ale nebylo v práci zmiňováno. Pomocí vhodného diagramu objasněte komunikaci kamer, agentů a serveru při registraci a za provozu (z technické zprávy je to bohužel špatně pochopitelné). V souboru "agentapp/src/Recording/Recorder.cs" na řádku 108 máte kód "for(int i = 0; i<2;i++)//try to convert up to 4 times". Proč tímto zkoušíte několikrát (asi dvakrát, i přes ten komentář) spustit konverzi přes "ffmpeg", tj. proč nestačí jednou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO