Dohledový a řídicí systém pro hotel realizovaný prostředky IoT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práca rieši návrh a prototypovú realizáciu dohľadového a riadiacého systému pre hotel s využitím prostriedkov IoT. K riešeniu sa dospelo s využitím mikrokontrolérov ESP, ktoré ovladajú pripojené senzory a aktuátory. Zariadenia ESP sú ďalej združované do skupín a pripájané na cetrálny bod v dosahu. Pomocou tohto bodu sa ďalej prenáša MQTT komunikácia na cloud. V cloude beží služba IoT Core, vďaka ktorej je možné ovládať a uchovávať stav zariadení. Zároveň sa v cloude nachádza vývojový nástroj Node-RED, v ktorom bolo vytvorené grafické rozhranie pre tento systému. Výsledok tento práce umožňuje vzdialené monitorovanie a riadenie hotelu s využitím senzorov a aktuátorov pripojených do tejto siete. 
This work solves the design and prototype implementation of supervision and control system for a hotel implemented by IoT means. The solution is based on ESP microcontrollers, which control the connected sensors and actuators. ESP devices are futher grouped and connected to central point within range. Using this point, MQTT communication is futher transmitted to the cloud. The cloud runs the IoT Core service, which allows to control and store the status of devices. There is also a Node-RED developmnet tool, in which a graphical interface was created for this system. The result of this work allows remote monitoring and control of the hotel using sensors and actuators connected to this network. 
Description
Citation
HOCKICKO, M. Dohledový a řídicí systém pro hotel realizovaný prostředky IoT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (člen) Ing. Vojtěch Mrázek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Všechny otázky byly zodpovězeny během demonstrace. Komise, například: Proč je použit MicroPython? Komise, například: Jak se bude provádět "up-date"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO