Extrakce podrobných informací z otisku prstu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá získáním a zpracováním podrobných informací z otisku prstu a to především šířky, směru a hustoty papilárních linií. Hlavním cílem je návrh a implementace aplikace, která z otisku prstu extrahuje tyto informace, které graficky znázorní, statisticky zpracuje a poskytuje k dalšímu zpracování. Testování probíhalo pomocí dvou syntetických databází, jedné reálné databáze a několika samostatných otisků. Extrahované informace jsou porovnány s pohlavím majitele otisku a je vyhodnoceno, zda spolu korelují. Informace korelaci vykazovaly, ale z důvodu nedostatečně velké databáze nemohou být vyvozovány obecné závěry.
This bachelor's thesis deals with the extraction of detailed information from a fingerprint , especially width , direction and density of papillary lines . The main goal is to design and implement at an application that extracts these information from the fingerprint , which it graphically displays , statistically processes and provides them for further processing . Testing was performed using two synthetic databases , one real database and several separate fingerprints . The extracted information is compared with the gender of the fingerprint owner and it is evaluated whether it correlates together . Information showed some correlation , but due to the insufficiently large database , general conclusions cannot be made .
Description
Citation
ČEŠKA, P. Extrakce podrobných informací z otisku prstu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Bařina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Bylo by možné automaticky najít nejvhodnější hodnotu PPI (pixel per inch)? Je možné z extrahovaných informací alespoň částečně zpětně zrekonstruovat otisk prstů? Nebo získat jiné informace, například třídu otisku? V případě vícero otisků jednoho prstu od jedné osoby, jsou extrahované informace stejné? Šlo by vytěžené informace použít pro identifikaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO