Porovnání nástrojů pro modelování a vývoj procesně orientovaných aplikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práca sa zaoberá porovnaním nástrojou na modelovanie, vývoj a nasadenie procesne orientovaných aplikácií, ktoré ponúkajú spoločnosti Camunda, Bonitasoft a Netgrif. Hlavná časť práce patrí opisu spôsobu vývoja aplikácie navhrnutej na demoštračné účely, ktorá bola vyvinutá v každom nástroji zvlášť. Na základe získaných skúseností z návrhu a implementácie aplikácie v jednotlivých nástrojoch, sú v poslednej kapitole práce zosumarizované ich silné a slabé stránky. Po prečítaní práce by mal mať čitateľ vytvorenú predstavu o spôsobe vývoja v jednotlivých nástrojoch a v prípade záujmu o vytvorenie vlastnej procesne orientovanej aplikácie by mu mala práca pomôcť určiť z porovnávaných nástrojov ten, ktorý by bol na jej implementáciu najvhodnejší.
Thesis deals with the comparison of tools for modeling, development and deployment of process-oriented applications. Three tools with a similar approach to the design and development of these applications were selected for comparison. The tools I chose are developed in companies Netgrif, Camunda and Bonitasoft. Main goal of this thesis was to separately develop an application with identical functionality and to describe the development process. Based on acquired experience, thesis summarizes strengths and weaknesses in the approach chosen compared tools. After reading this thesis, the reader should be able to get an idea of the development methods specific to each tool and to choose from compared tools, if interested in creating a process oriented application himself, the one most suitable for his needs.
Description
Citation
SPIŠÁK, S. Porovnání nástrojů pro modelování a vývoj procesně orientovaných aplikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (člen) Ing. Vojtěch Mrázek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na bezpodstatná doplnění ze strany přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Na základě jakých kritérií jste vyhodnocoval přístupy k tvorbě aplikací? Jak a proč byla tato kritéria vybrána?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO