Automatizované testování čipových karet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá automatizovaným testováním podpory Smart Karet v RHEL. Problém manuálního testování je vyřešen vytvořením nové testovací knihovny. Tato knihovna je zodpovědná za konfiguraci testovacího prostředí a poskytuje testerovi rozhraní pro automatizovanou manipulaci s tímto prostředím. Jako výsledek jsme vytvořili univerzální knihovnu pro testování podpory smart karet. Primárním cílem je implementace samotné knihovny, pak následující převod existujících manuálních testů do kódu za pomoci teto knihovny a zprovozněni těchto testů ve vnitřní pipelině Red Hat.
This bachelor thesis deals with automated testing of smart cards in Red Hat Enterprise Linux. The problem of manual testing is solved by creating a new testing library. This library is responsible for configuring the test environment and providing a way for the tester to interact with that environment in an automated way. As a result, we created a new universal library for testing the support of smart cards. The primary goal is to implement the testing library by itself, after that to transfer manual test into the code using created library and run those automated tests in Red Hat internal pipelines.
Description
Citation
YADLOUSKI, P. Automatizované testování čipových karet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: 1. Uvažoval jste o použití frameworku OpenQA? A pokud ano, v čem by mohlo být jeho použití pro práci přínosné? 1. Have you considered using the OpenQA framework? And if so, how could using it be beneficial for your work?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO