Využití získávání znalostí pro data z PDF souborů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá extrakcí tabulek z digitálně vytvořených pdf a následným použitím získatých dat pro datovou analýzu. Použity jsou metody redukce dimenzí a shlukové analýzy. Hlavním obsahem je rozbor dostupných nástrojů pro extrakci dat v jazyce python, popis a porovnání použitých metod strojového učení a implementace aplikace, která všechna tato témata sdružuje do jednoho funkčního celku na adrese: http://extraktor.herokuapp.com
This bachelor thesis deals with the extraction of tables from digitally created pdfs and the subsequent use of the obtained data for data analysis. Methods of dimension reduction and cluster analysis are used. The main content is an analysis of available tools for data extraction in the python language, a description and comparison of the used machine learning methods and implementation of an application that combines all these topics into one functional unit at: http://extraktor.herokuapp.com
Description
Citation
DVOŘÁČEK, L. Využití získávání znalostí pro data z PDF souborů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponentky práce. Student následně odpověděl na otázky oponentky a na další otázky přítomných (účelu využití vytvořeného řešení v zadavatelské firmě a její spokojenosti, technických aspektů řešení, metod shlukové analýzy). Komise se na základě posudku oponentky, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B - velmi dobře . Otázky u obhajoby: Proč jste pro extrakci dat z pdf dokumentů použil právě knihovnu pdfPlumber? Jaké jsou její výhody oproti jiným nástrojům?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO