Profilování síťového provozu pro mitigaci DDoS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je stanoviť metriky pre detekciu \gls{ddos} útokov a stanovenie hraníc bežnej sieťovej prevádzky v danej počítačovej sieti na rôznej úrovni detailu. Na základe zvolených metrík a údajov o sieťových tokoch je vytvorený sieťový profil, ktorý je následne uložený v pamäti. Vrámci implementačnej časti sa táto práca venuje implementácií programu pre zber a výpočet stanovených metrík, ich spracovaniu, uloženiu a poskytuje jednoduché rozhranie poskytujúce prístup k uložených dátam. 
The aim of this work is to propose metrics for \gls{ddos} attacks detection and setting the thresholds of normal network traffic in a given computer network at different levels of detail. Based on the selected metrics and network flow data, a network profile is extracted and afterwards stored in memory. Within the implementation part, this work deals with the implementation of program for the collection and calculation of specified metrics, their processing, storage and provides a simple interface providing access to stored data.
Description
Citation
LIGOCKÁ, A. Profilování síťového provozu pro mitigaci DDoS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-18
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Komise, například: Jaké typy profilů se vytváří? Komise, například: Jak se vyhodnocují útoky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO