to world-build engulfed within the undulation - withdrawn yet prevalent

Abstract
Práce se zabývá vývojem procesu tvorby fikčního světa podle předurčených schémat a pravidel, analýzou jeho vznikající interní topologie a následnou prezentací vytvořeného světa divákovi skrze instalaci inspirovanou nelineárními strukturami gamebooků.
The work follows a development process of creating a fictional world using fixed predetermined rules and subsequently analyzing its emerging internal topology. The results are then presented to the viewer via an installation inspired by the non-linear structural logic of gamebooks.
Description
Citation
PROKOP, L. to world-build engulfed within the undulation - withdrawn yet prevalent [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
Mgr. Martin Mazanec, Ph.D. (předseda) Julie Bena (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) doc. MgA. Jan Šrámek, Ph.D. (člen) MgA. Jakub Jansa (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) MgA. Karolína Kohoutková (člen) Lukáš Likavčan (člen) MgA. Adéla Součková (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) MgA. Ondřej Tobola (člen)
Date of acceptance
Defence
Obhajoba byla zahájena přečtením posudků vedoucího a oponenta (v zastoupení). Následně student blíže představil svou práci, zaměřil se na objasnění mechaniky tvorby fikčních světů a teoretická východiska své práce. V závěru prezentace pak elegantně zodpověděl dotazy z obou posudků. V následující rozpravě padla řada dotazů a postřehů, např. ohledně práce s textem (jeho hutnosti a množství), s textilem a instalací obecně nebo ohledně estetiky, která může sklouzávat k jisté generičnosti. Student prokázal schopnost fundované argumentace a sebereflexe.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO