Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou vybraného podnikatelského subjektu s využitím statistických metod v období 2011–2019. V teoretické části práce jsou popsány vybrané finanční ukazatele a metody regresní analýzy a časových řad. Obsahem praktické části je aplikace zvolených analytických metod, na základě jejichž výstupů je v závěru práce daný podnik komplexně zhodnocen. Nedílnou součástí práce jsou doporučení a návrhy pro zlepšení finanční situace podniku.
This bachelor thesis presents the analysis of the financial situation in the selected company using statistical methods and selected economic indicators in 2011–2019 period. The structure of the thesis is divided into the theoretical and practical part. The former describes methods of financial and regression analysis and also tools of time series analysis. The latter applies aforementioned methods and tools in order to analyse financial data of the company and to evaluate its situation. The thesis concludes with suggestions and recommendations as to the improvement of future financial situation and stability of the selected company.
Description
Citation
RŮŽIČKOVÁ, E. Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Michala Strnadová, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-18
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno Ing. Zuzana Křížová, Ph.D.: Z jakých modelů řízení zásob jste vybírala? Odpovězeno. Proč jste k analýze nepoužila Altmanův model? Odpovězeno částečně. Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D.: Zmínila jste, že jste v práci zohlednila i makroekonomická data a potřeby odběratelů, rozveďte. Odpovězeno částečně. Data jste predikovala pro rok 2020, dívala jste se na reálné výsledky podniku za predikovaný rok? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO